Blockchain Ne işe Yarar?
Blockchain Ne işe Yarar? |
Kripto para birimlerinin ortaya çıkması ile birlikte Blockchain terimini sıkça duymaya başladık. Peki bu Blockchain ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bu sistemin ne avantajı olabilir? Bu gibi soruların cevaplarını bu yazımda bulabilirsiniz. Öncesinde bilmeyenler için veya merak edenler olabilir diye kripto para nedir başlıklı yazımı okumanızı öneririm. Blockchain nedir dersek, bir blok zinciri (blockchain), tüm kripto para birimi işlemlerinin sayısallaştırılmış, merkezi olmayan hali ve kayda açık defterdir. 'Tamamlanan' bloklar (en yeni işlemler) sürekli olarak büyümekte ve kronolojik sıraya göre kaydedilmekte, piyasa katılımcıları merkezi kayıt defteri olmaksızın dijital para işlemlerini kolaylıkla takip edebilmektedir. Her devre (ağa bağlı bir bilgisayar) otomatik olarak indirilen blok zincirinin bir kopyasını alır.
Blockchain Ne işe Yarar ve ilk Ne Zaman Kullanıldı?
Dijital bilgilerin dağıtılmasına izin verilmekle birlikte kopyalanmasına izin vermeyen blokchain teknolojisi yeni bir internet türünün omurgasını yaratmıştır. Başlangıçta ilk dijital para birimi olan Bitcoin için tasarlanmış olan bu teknoloji topluluğu artık teknoloji için başka potansiyel kullanımlar bulmaktadır. Sadece Bitcoin değil sonrasında ortaya çıkan kripto para birimleri içinde kullanılır oldu. Peki Bitcoin harici nerelerde kullanılıyor bir bakalım.
Dash (P2P Kripto Para Birimi): Dash (DASH) anlık işlem yapılabilen açık kaynaklı, gizlilik merkezli bir dijital para birimidir. Nakit benzeri, bekleme yapmadan işlemler yaparken finansal bilgilerinizi gizli tutmanıza olanak tanır.
Safecoin Kişisel Şifreleme: Safecoin dijital bir simgedir. SAFE Ağının motorundaki yağ olarak düşünülebilir, bu da ağın tüm kullanıcılarına sağladıkları değerin telafi edilmesini sağlamaya yönelik inşa edilmiş bir yöntemdir. Safecoinler tamamen SAFE Ağındaki algoritmalarla dağıtılır. İnsanlar sürece karışmazlar. Bir defada sadece 4,3 milyar jeton dolaşımda olur ve bu jetonların her biri kendi benzersiz kimliğine sahiptir.
Steem Blockchain Tabanlı Sosyal Medya Para Birimi: Steem, herkesin kazanabileceği bir blok zinciri sosyal medya platformudur. Blockchain, ödemeleri% 50 Steem Power ve% 50 Steem Dolar olarak dağıtmaktadır.
Litecoin Açık Kaynaklı P2P Dijital Para Birimi: Litecoin, dünyadaki herkese anında ve sıfır maliyetli ödeme yapma imkanı sağlayan eşler arası bir kripto para birimidir. Litecoin merkezi olmayan küresel ödeme ağıdır. Litecoin, önde gelen matematik tabanlı para biriminden daha hızlı işlem onay sürelerine ve gelişmiş depolama verimliliğine sahiptir. Litecoin, büyük sanayi desteği, ticaret hacmi ve likidite ile Bitcoin'i tamamlayıcı nitelikte kanıtlanmış ticaret ortamıdır.
Kripto para nasıl alınır hangi işlemler yapılır?
Kripto para nasıl alınır sorusuna verilebilecek birçok cevap vardır. Satın alım yapmak istemeyenler madencilik yaparak kendi kripto para birimlerini kazanabilirler. Satın alıp yatırım yapmak isteyenlerin ise öncelikle bir dijital cüzdana sahip olmaları gerekir. Daha sonrasında ise kripto para birimleri borsalarına girerek işlem yapabilirler. Madencilik dediğimiz olay ise yüksek işlemcili donanımlar ile yapılmakta. Son günlerde sistemin harcadığı elektrik para yüzünden girişimci sayısı azalmıştır. Bunun yerine dalgalı kripto kurlarını kullanıp al-sat işlemi yapmaktalar.
Ülkemizde Bitcoin, Ethereum gibi kripto alabileceğiniz borsalar mevcuttur. Google üzerinde arama yaparak ulaşabilirsiniz. Size son tavsiyem ise yatırım yapmadan önce kesinlikle işin mantığını anlamaya çalışın. Bunun içinde en iyi yol ufak yatırımlar ile çalışmak olabilir. Kendi yaptığım denemelerimden söz edecek olursak ben yerel kripto para borsalarından BTCTurk'ü ve dünyaca kabul edilmiş kripto para borsası diyebileceğim Binance sitesini kullanıyorum. Küçük yatırımlar ile deneme amaçlı yatırım yaptım. Kısa sürede kazandırdığı gibi takipçi olmazsanız kaybetmeniz de mümkün.
Bu Yazım İlginizi Çekebilir: Electroneum Mobil Madencilik Yöntemi
Bu yazımda sizlere Blockchain ne işe yarar, kripto para nasıl alınır gibi soruların cevaplarını verdim. Sizlere yatırım tavsiyesinde bulunmadığım için detaylı şekilde kripto para alımını anlatmadım. Bu bilgiler ışığından yatırım yapmak veya yapmamak sizin sorumluluğunuzda olduğunu hatırlatırım. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.
Yorumlarınız